WIE BEN ik?

energetisch therapeut

Biografie: Willem van der Weide 

Willem van der Weide is … jaar oud en woont en werkt in Heerenveen.

Hij heeft in zijn loopbaan al verschillende zaken aangepakt en gedaan om te leven en te overleven. 

Op jonge leeftijd kwam hij er achter dat hij een bepaalde gave bezat: altijd warme handen voor hemzelf maar ook voor een ander. Zelfs als het koud vriesweer was, stak Willem een ander een warme hand toe. De ander ervoer dan een verrassende warme handdruk…

In de loop van zijn tienertijd bemerkte Willem dat hij met zijn warme handen meer kon dan alleen maar een warme handdruk geven. Willem schiet graag te hulp. Vooral als mensen pijn ervaren wil hij graag helpen om de pijn te verzachten, zoals veel mensen dat doen in zo’n situatie. Bij zijn hulpacties ontdekte Willem dat hij pijn bij anderen kon verlichten met zijn handen. Hoofdpijn kon hij zelfs helemaal weghalen door alleen maar zijn handen op het voorhoofd te leggen!

Tot nog toe liet Willem mensen in zijn privéomgeving van zijn gave profiteren. Maar dat zou niet lang meer duren. Toen hij 20 jaar oud was, kwam hij iemand tegen op straat, die hem vertelde dat hij een blauwe aura had. Zijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt.

De onbekende vroeg Willem of hij een bepaalde gave bezat. Willem vertelde hem over zijn ervaringen en zijn altijd warme handen. De vreemdeling wilde weten of Willem al op pad ging om anderen bewust te gaan helpen. Dit was nog niet het geval.


De man gaf aan dat Willem er nog niet aan toe was om andere mensen buiten de privékring te gaan behandelen, maar dat het in de toekomst wel zou gaan gebeuren. Op het juiste moment zou hij hiertoe de juiste begeleiding krijgen.

Willem is geen man die graag stilzit. Hij heeft dan ook in 2009 zijn massagediploma gehaald en startte met masseren. En ontving tijdens de sessies veel complimenten dat hij fijne warme handen bezat. 

Tijdens de massagebehandelingen beoefende Willem zijn gave en ontwikkelde het vermogen tot magnetiseren: met de warmte van zijn handen lukte het hem, naast het wegnemen van hoofdpijnen, ook om rugklachten te verminderen.

Op een gegeven moment ontmoette Willem een Medium Healer. Deze vroeg hem de kleren van het lijf, zoals ben je een Spiritueel Healer of een Magnetiseur? Gebruik je je eigen energie of de energie van het universum?

Het werd voor Willem een verhelderend gesprek, waarna hij keuzes maakte en vervolgstappen nam. Hij werkt heden nu meer met het universum, waar hij onvoorwaardelijk op vertrouwt.

Willem volgt tot op heden nog altijd trainingen en vervolgcursussen om bij te leren en zijn kennis te onderhouden. 

Zijn passie is om mensen te helpen om weer in balans met zichzelf te laten komen.