WIE BEN ik?

energetisch therapeut

Biografie: Willem van der Weide 

Willem van der Weide geboren 1963 en woon en werk in Heerenveen.

iIk heb in mijn loopbaan al verschillende zaken aangepakt en gedaan om te leven en te overleven. 

Op jonge leeftijd kwam ik er achter een bepaalde gave bezat: altijd warme handen voor mijzelf maar ook voor een ander. Zelfs als het koud vriesweer was, stak ik een ander een warme hand toe. De ander ervoer dan een verrassende warme handdruk…

In de loop van mijn tienertijd bemerkte ik met mijn warme handen meer kon dan alleen maar een warme handdruk geven. Ik schiet graag te hulp. Vooral als mensen pijn ervaren wilde ik graag helpen om de pijn te verzachten, zoals veel mensen dat doen in zo’n situatie. Bij mijn hulpacties ontdekte ik ook pijn bij anderen kon verlichten met mijn handen. Hoofdpijn kon ik zelfs helemaal weghalen door alleen maar mijn handen op het voorhoofd te leggen!

Tot nog toe liet ik mensen in mijn privéomgeving van mijn gave profiteren. Maar dat zou niet lang meer duren. Toen hij 20 jaar oud was, kwam ik iemand tegen op straat, die mij vertelde dat ik een blauwe aura had. Mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt.

De onbekende vroeg mij of ik een bepaalde gave bezat. Ik vertelde hem over mijn ervaringen en altijd warme handen heb. De vreemdeling wilde weten of ik al op pad ging om anderen bewust te gaan helpen. Dit was nog niet het geval.


De man gaf aan dat ik er nog niet aan toe was om andere mensen buiten de privékring te gaan behandelen, maar dat het in de toekomst wel zou gaan gebeuren. Op het juiste moment zou ik hiertoe de juiste begeleiding krijgen.

Maar ik ben geen man die graag stilzit. Ik heb dan ook in 2009 mijn massagediploma gehaald en startte met masseren. En ontving tijdens de sessies veel complimenten dat ik fijne warme handen bezat. 

Tijdens de massagebehandelingen beoefende ik mijn gave en ontwikkelde het vermogen tot magnetiseren: met de warmte van mijn handen lukte het mij, naast het wegnemen van hoofdpijnen, ook om rugklachten te verminderen.

Op een gegeven moment ontmoette ik een Medium Healer. Deze vroeg mij de kleren van het lijf, zoals ben je een Spiritueel Healer of een Magnetiseur? Gebruik je je eigen energie of de energie van het universum?

Het werd voor mij een verhelderend gesprek, waarna ik keuzes maakte en vervolgstappen nam. Ik werk heden nu meer met het universum, waar ik onvoorwaardelijk op vertrouwt.

Ik volg tot op heden nog altijd trainingen en vervolgcursussen om bij te leren en mijn kennis te onderhouden. 

Mijn passie is om mensen te helpen om weer in balans met zichzelf te laten komen.